Har du prøvet at komme hjem efter en ferie og opdage, at du kun har brugt 1/3 af det tøj du medbragte?

Efter at have medbragt alt for meget tøj på forskellige rejser, besluttede jeg mig for at prøve at pakke kun en håndbagage til en 14 dages sommerferie. Fordelene ved kun at medbringe håndbagage er mange: Du betaler ikke for din bagage på flyet, du skal ikke slæbe rundt på en tung kuffert til og fra hotellet, og så er der noget befriende ved at leve lidt mere simpelt når du er på ferie.

Når du kun har en lille taske at pakke i, udfordrer du også dig selv til at være kreativ og tænke smarte og nye kombinationer ind i din garderobe.

Pakkeliste til 14 dages sommerferie

 

Se herunder min anbefaling til en pakkeliste til 14 dages sommerferie. Det du pakker afhænger selvfølgelig af om du skal på solferie, storbyferie eller aktiv ferie, og du skal muligvis tilpasse listen derefter. Men princippet er det samme. Pak ting som kan kombineres på flere måder, og slip tanken om, at man ikke kan have det samme på flere gange i løbet af 14 dage.

Håndtaske:

 • Penge/kort
 • Pas
 • Det blå sygesikringskort
 • Boardingpas (kan også hentes digitalt hos de fleste flyselskaber)
 • Nøgler
 • 1-2 gode bøger
 • Telefon/tablet + hørebøffer
 • Solbriller
 • Tom vandflaske
 • Evt. ørepropper og tyggegummi til flyturen
 • 1 stort men tyndt tørklæde
 • Snaks til flyturen

Et stor tyndt tørklæde er for mig uundværligt når jeg rejser. Jeg bruger det når det bliver køligt i flyet, som slå-om nederdel over badetøj, over skulderne når jeg besøger religiøse seværdigheder sydpå, eller over hoved og skuldre for at beskytte mig mod for meget sol. Med lidt snilde kan man også binde det efter japanske principper, så det udgør en taske til håndklæder eller dagligvarer.

Håndbagage:

 • 14 sæt undertøj (eller 7 sæt hvis du er ok med at håndvaske lidt undervejs)
 • 2 par strømper
 • 1 langærmet bluse/let jakke til kølige aftener og til at have på i flyet
 • 2 par shorts
 • 1 bikini
 • 1 badedragt
 • 3 t-shirts/tanktops
 • 1 aftenkjole
 • 2 sommerkjoler
 • 1 par pæne sandaler
 • 1 par praktiske sandaler
 • Opladere til telefon/tablet

Øverst i min håndbagage placerede jeg min lille toilettaske med fugtighedscreme, hårbørste, en hårelastik, tandbørste, tandpasta, deodorant, recept-medicin og det mest basale make-up. På den måde er det let at tage den op i sikkerhedstjekket i lufthavnen.

Shampoo, balsam, solcreme og aftersun købte vi dernede.

Jeg brugte kun 80%

Dette var hvad jeg medbrugte i min håndbagage, og det viste sig faktisk at jeg stadig kun fik brugt 80% af det. Fremover vil kun medbringe ét par shorts og én tanktop, da jeg endte med at tilbringe det meste af dagen i badetøj, og aftenerne i mine lette sommerkjoler. Og så brugte jeg mit tørklæde som slå-om nederdel sammen med en tanktop flere dage.

Vi købte også en lille flaske vaskemiddel til håndvask, så jeg hurtigt kunne skylle toppe, kjoler og tørklædet op og lade det tørre i solen til næste dag.

Fremover vil jeg øve mig i at pakke endnu lettere. Jeg glæder mig specielt til at prøve at pakke til vinterferien hvor tykke sweaters, lange bukser og uldne strømper også skal have en plads.

Fordele ved kun en håndbagage

Alt i alt var det befriende kun at have et begrænset antal ting med at vælge fra.

 • Kun at havde et lille udvalg at vælge fra, gjorde det faktisk meget lettere at vælge tøj om morgenen.
 • Det var fantastisk ikke at skulle vente i 20 min. på bagagen i lufthavnen, men at vi kunne suse forbi alle andre direkte ud og nyde solen
 • Det tog kun 10 minutter at pakke tasken, og 10 min. at pakke ud igen da vi kom hjem

God ferie!